• Naša trieda číta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Naša trieda číta.

            Naučiť sa čítať je skutočne ťažká práca. Každý prváčik vám toto tvrdenie určite potvrdí. A naučiť dieťa čítať je taktiež rovnako ťažké. Avšak, zo všetkého najťažšie je naučiť deti mať rád ČÍTANIE samotné. Na našej škole sa snažíme, aby bolo čítanie pre deti bežnou súčasťou života, aby ČÍTALI PRE RADOSŤ.

            V rámci projektu „ Naša trieda číta “, ktorý realizuje OZ Krajina čitateľov, vydavateľstvo Martinus a za finančnej podpory rodičov našich žiakov sme si mohli v triedach prvého a tretieho ročníka založiť nové triedne knižnice a potešiť sa krásnymi knižnými titulmi. Môžeme s hrdosťou potvrdiť, že v triedach to knihami priam žije. Žiaci čítajú nielen cez hodiny čítania, ale i cez prestávky, v školskom klube, alebo si knižky požičiavajú domov.

            Veríme, že im čítanie bude robiť radosť dlhodobo a budú vďaka nemu prežívať neuveriteľné zážitky so svojimi obľúbenými knižnými hrdinami. Ako povedal Kate DiCamillo: „Čítanie by sa nemalo deťom predkladať ako fuška alebo povinnosť. Malo by sa im ponúkať ako vzácny dar. “

          • Všetkovedko-vyhodnotenie

          • V decembri sa žiaci našej školy zúčastnili vedomostnej súťaže. Každý, kto sa odvážil zmerať si sily v súboji o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími, si zaslúži obdiv. Tí, ktorým sa darilo najviac, si právom vybojovali titul Všetkovedko. Medzi nimi vynikli tí, ktorí dokázali správne odpovedať na otázky a získať čo najviac bodov. Medzi najlepšími sa umiestnili Simonka Vargová - 2.ročník, Ella Benedikovičová - 3.ročník a Samantha Sečányová - 4.ročník. Patrí im obrovský potlesk a zároveň každý získal diplom a drobnú pozornosť od usporiadateľov súťaže.

          • Obnovenie vyučovania na 1. stupni od 8. 3. 2021

          • Riaditeľstvo základnej školy oznamuje, že na základe rozhodnutia ministra školstva a po dohode so zriaďovateľom obce Báb, od 8. 3. 2021 obnovuje vyučovanie v škole pre všetkých žiakov 1. stupňa.

            ·         Podmienkou prijatia žiaka do školy bude pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka:

            -      s negatívnym výsledkom antigénového testu  na ochorenie COVID-19 nie starší ako 7 dní alebo negatívny výsledok  RT-PCR testu,

            -        alebo potvrdenie o prekonaní  ochorenia COVID-19 nie staršie ako tri mesiace,

            -       alebo potvrdenie o zaočkovaní  proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny, od ktorého uplynulo aspoň 14 dní.

            ·         Zákonný zástupca predloží vyplnené tlačivo príloha č. 11a)  čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            ·         Rodič sa môže rozhodnúť, či dieťa do školy nastúpi. Jeho neúčasť na vyučovaní bude ospravedlnená. V prípade, že žiak do školy nenastúpi, bude sa vzdelávať dištančne formou zadávania úloh.

            ·         Stravovanie v školskej jedálni bude od pondelka 8.3. 2021 zabezpečené pre žiakov 1. stupňa, ktorí sa budú vzdelávať prezenčne.

            ·         Prevádzka ŠKD bude denne do 16.15 hod. 

            ·         Žiaci 2. stupňa sa budú od 8.3.2021 naďalej vzdelávať dištančne.

            Vedenie ZŠ

             

          • Jarné prázdniny

          • Termín jarných prázdnin pre Nitriansky kraj: 1.3.2021 - 5.3.2021

            Počas jarných prázdnin nebude prebiehať vzdelávanie žiakov.

          • Dôležitý oznam rodičom žiakov 1. a 2. ročníka

          • Na základe rozhodnutia RÚVZ so sídlom v Nitre má Základná škola, Báb 225 zákaz prevádzky od 17.02.2021do 22.02.2021(vrátane) na základe hlásenia potvrdeného prípadu nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19 metódou RT-PCR u žiaka školy.

            Počas prerušenia prevádzky sú všetky deti z I. triedy a II. triedy, určení zamestnanci zo Základnej školy, Báb 225  povinní dodržiavať nasledovné karanténne opatrenia uvedené v rozhodnutí v termíne do 22.02.2021.

            V prípade  výskytu akýchkoľvek klinických príznakov u osoby v karanténe  zákonný zástupca kontaktuje pediatra svojho dieťaťa.

          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe uznesenia vlády SR č. 83/2021 opatrení MZ SR platných od 15.02.2021 v okrese Nitra, bude Základná škola, Báb 225 od 15.2.2020 zatvorená!

            Okres Nitra prešiel dňa 9.2.2021 v rámci COVID automatu do čiernej zóny, teda 4. stupňa varovania, viď. https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-09-02-2021-mapa-automat.

            Opatrenia pre okresy platné od 15.2.2021:
            školy – materské školy, základné školy 1. stupeň a záverečné ročníky stredných škôl
            - čierna – zatvorené
            - bordová – na základe odporučenia RÚVZ
            - červená a ružová – otvorené

            Žiaci 1. a 2. stupňa Základnej školy, Báb 225 sa od 15.2.2021 budú vzdelávať dištančne do odvolania.

             

            Mgr. Henrieta Škodová, riaditeľka školy

          • Prístupové heslo

          • V prípade, že ste svoje heslo zabudli, stratili alebo ho potrebujete do nového zariadenia (telefón, PC, ...), napíšte e-mail administrátorovi stránok: poslať e-mail. Nové heslo dostanete čo najskôr.

          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že  na základe rozhodnutia ministra školstva SR , po dôkladnom zvážení   krízového štábu  a zriaďovateľa obce Báb a zároveň berúc do úvahy vysoké percento  (97,78%) záujmu  rodičov

            Základná škola, Báb 225  obnoví dňa 8.2.2021 prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. stupňa.

            Pokyny:

            ·         Podmienkou nástupu do školy je výsledok negatívneho testu a pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka.

            ·         Dňa 8.2. 2021 žiak prinesie do školy len vyplnené čestné  vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti ( príloha č.8/a). Na základe  odporúčania zodpovednej osoby/DPO ( osobnyudaj.sk) škola nebude zbierať kópie negatívnych výsledkov zákonných zástupcov žiakov.

            ·         Rodičia môžu o poskytnutie tlačiva o bezinfekčnosti v prípade potreby požiadať pri vstupe do budovy školy.

            ·         Platnosť testov je sedem kalendárnych dní podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU.

            ·         Pri vstupe do školy bude vykonaný ranný filter .

            ·         Prevádzka  ŠKD bude do 16:15 hod.

            ·         Stravovanie žiakov 1. stupňa v školskej jedálni bude plnohodnotne zabezpečené.

            Žiaci 2. stupňa ZŠ pokračujú v dištančnej výučbe.

            S úctou

            Mgr. Henrieta Škodová, riaditeľka školy

          • Oznam

          • Návrat do škôl 2021

            (od 8. februára 2021)

            Vážení rodičia,

            Na základe rozhodnutia Pandemickej komisie Vlády SR, Ústredného krízového štábu, a uznesenia Vlády SR, Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a podľa pravidiel COVID AUTOMATU, vydaného Ministerstvom zdravotníctva SR s ohľadom na epidemiologickú situáciu COVID-19 na území Slovenskej republiky,

            škola otvorí prevádzku pre žiakov 1. stupňa základnej školy po pretestovaní rodičov a zamestnancov školy.

            Pri spustení prezenčnej výučby sa škola bude riadiť podľa Covid  školského semaforu. Pokiaľ škola nenaplní podmienky otvorenia prezenčnej výučby ( napr. vysoký počet infikovaných zamestnancov a zákonných zástupcov), vyučovanie pokračuje v dištančnej forme.

            Podmienky otvorenia školy:

            1. Pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu  žiaka, ktorý s ním žije v spoločnej domácnosti.
            2. Žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.
            3. Test zákonných zástupcov žiakov a zamestnancov platí sedem kalendárnych dní. Riaditeľ školy alebo školského zariadenia nekontroluje certifikáty, ale vyžaduje príslušné čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti od zákonných zástupcov a zamestnancov. Vzhľadom na to, že sa niektoré prílohy budú  na stránke ministerstva ešte aktualizovať,  zverejníme ich neskôr. Testovanie bude prebiehať v sobotu a v nedeľu (6.2.2021 a 7.2.2021) v Kultúrnom dome v Bábe podľa pokynov zriaďovateľa.
            4. Žiaci 1. stupňa sa od 8.2.2021 budú riadiť rozvrhom , zverejneným na stránke školy v sekcii Žiaci a rodičia-Rozvrh- prezenčná/dištančná forma, ktorý je platný od 26.10.2020.
            5. Prevádzka  ŠKD bude do 16:15 hod.
            6. Stravovanie žiakov 1. stupňa v školskej jedálni bude plnohodnotne zabezpečené.
            7. Dôležité! Rodičia žiakov 1. stupňa zašlú vyplnený dotazník k nástupu žiakov na prezenčné vyučovanie ( príloha č.1) v termíne do 5.2.2020 do 12:00 hod. na email: babzs225@gmail.com.
            8.  Žiaci 2. stupňa ZŠ pokračujú v dištančnej výučbe.

             

             

             

          • Oznam

          • Školy budú od 1.2.2021 fungovať v nezmenenom režime

            Vyučovanie bude pre všetkých žiakov školy naďalej prebiehať dištančne.

          • Oznam pre rodičov a žiakov 9. ročníka

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva zo dňa 26.1.2021 sa termíny ohľadom prihlášok a prijímacom konaní na SŠ upravili nasledovne:

            1. Termín na zverejnenie podmienok prijatia na štúdium v strednej škole na štúdium v odboroch vzdelávania stredných škôl, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania a v ostatných odboroch vzdelávania stredných škôl, je do 26. februára 2021.

            2. Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole (ďalej len „prihláška“) zákonným zástupcom žiaka alebo plnoletým žiakom riaditeľovi základnej školy je pre všetky odbory vzdelávania do 8. apríla 2021.

            3. K prihláške sa vyžaduje potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka, len ak ide o študijný odbor alebo o učebný odbor uvedený v prílohe č. 1. Vzor potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti žiaka je uvedený v prílohe č. 2.

            4. Termín na odoslanie prihlášok riaditeľom základnej školy na strednú školu je pre všetky odbory vzdelávania do 16. apríla 2021.

            5. Ak sa na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu neuskutoční niektorá časť prijímacieho konania na školský rok 2021/2022, príslušné kritérium sa nebude hodnotiť žiakom, ktorí príslušnú časť prijímacieho konania neabsolvujú.

            6. Termín na rozhodnutie riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania a zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania na webovom sídle strednej školy alebo na výveske školy je do 20. mája 2021.

            7. Termín na doručenie rozhodnutia riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania zákonnému zástupcovi žiaka alebo plnoletému žiakovi cez informačný systém základnej školy napr. EduPage, odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu, poštou alebo do elektronickej schránky je do 20. mája 2021.

            8. Termín na doručenie potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium strednej škole je do 25. mája 2021; potvrdenie sa doručuje cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom emailu,poštou na adresu strednej školy alebo do elektronickej schránky strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole. Vzor potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium je uvedený v prílohe č. 3.

          • Oznam

          • Školy budú od 25.1.2021 fungovať v nezmenenom režime

            Vyučovanie bude pre všetkých žiakov školy naďalej prebiehať dištančne.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 13.1.2021 sa konalo obvodné kolo olympiády v ANJ. Patrícia Revajová, žiačka 9.r.. opäť vzorne reprezentovala našu školu a stala sa úspešnou riešiteľkou. Na víťazku stratila len pár bodov. Šimonovi Bakayovi budeme o rok držať palce, aby sa stal úspešným riešiteľom.