• Oznam

          • Vážení rodičia,

            v stredu 18.11.2020 musia mať žiaci pri vstupe do školy Vyhlásenie o bezinfekčnosti. Tlačivo môžete vytlačiť, vyplniť a podpísať alebo ho môžete poslať v elektronickej podobe - dostupné je v časti Žiadosti a vyhlásenia. Na vyhlásenie stačí kliknúť a následne ho odoslať a tlačivo v papierovej podobe už potom posielať nemusíte.

          • Riaditeľské voľno 16.11.2020

          • Oznamujeme Vám, že riaditeľka Základnej školy, Báb 225  podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka na ZŠ 

             udeľuje riaditeľské voľno žiakom 1. a 2. stupňa Základnej školy, Báb 225 na  16.11.2020 (pondelok) z organizačných dôvodov.

            Dňa 17.11.2020 je štátny sviatok: Deň boja za slobodu a demokraciu.

            Od 18.11.2020 sa žiaci 1. stupňa vzdelávajú naďalej prezenčne a žiaci 2. stupňa dištančne.

          • Biela pastelka

          • Dna 18.9 sa konala zbierka pre nevidiacich a slabozrakých pod názvom Biela pastelka. Žiaci deviateho ročníka v sprievode triednej učiteľky boli v dedine, kde od ľudí prijali príspevky a následne sme ich odovzdali organizátorom.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v utorok 10.11.2020 musia mať žiaci pri vstupe do školy Vyhlásenie o bezinfekčnosti. Tlačivo môžete vytlačiť, vyplniť a podpísať alebo ho môžete poslať v elektronickej podobe - dostupné je v časti Žiadosti a vyhlásenia. Na vyhlásenie stačí kliknúť a následne ho odoslať a tlačivo v papierovej podobe už potom posielať nemusíte.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            upozorňujeme Vás, že dňa 1.11.2020 bolo vydané nové Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť.“ Zároveň bolo vydané nové tlačivo príloha č.2 Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré žiak predkladá pri vstupe do školy dňa 3.11.2020.

            • V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec, žiak ani dieťa nenavštevujú školu prezenčne.
            • Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.
            • V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu.
            • V prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke, v zmysle vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.
          • Oznam

          • 1. Na základe metodického usmernenia k obsahu a organizácii výchovno- vzdelávacieho procesu v základných školách bola upravená časová dotácia iba v hlavných vzdelávacích oblastiach :
               - Jazyk a komunikácia
               - Matematika a práca informáciami
               - Človek a spoločnosť
               - Človek a príroda
            Rozsah výučby pre hlavné vzdelávacie oblasti:
                 5. ročník 12h/ týždenne
                 6.-9. ročník 15h / týždenne
            Nový rozvrh bol žiakom zaslaný cez aplikáciu EDUPAGE.
                 Žiak je povinný zúčastňovať sa dištančného vzdelávania podľa upraveného rozvrhu a plniť úlohy podľa pokynov vyučujúceho. Na každé problémy vyskytujúce sa počas dištančného vzdelávania (technické, zdravotné...) je nevyhnutné ihneď upozorniť vyučujúceho konkrétneho predmetu, ktorého sa to týka.


            2. Žiaci 1. stupňa prinesú po jesenných prázdninách dňa 3. 11. 2020 vyplnené tlačivo príloha č.4: vyhlásenie zákonného zástupcu.


            3. Na základe usmernenia k postupu materských a základných škôl zo dňa 27.10.2020 žiaci, ktorí majú nad 10 rokov sa musia dňa 3.11.2020 preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu.
            „Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT–PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID–19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13abod A.2 ods. 11Uznesenia vlády č. 678/2020, teda nemôžu sa
            zúčastňovať prezenčnej výučby (bod č.10 Usmernenia)."

          • Oznam

          • Od 26.10.2020 sa žiaci 1. stupňa budú vzdelávať prezenčne. Naďalej platia všetky doterajšie nariadenia. Žiaci 2. stupňa budú od 26.10.2020 vzdelávaní dištančnou formou. Priebežne Vás budeme o každej zmene informovať.

            Termíny jesenných prázdnin: 30.10.2020, 2.11.2020, 6.11.2020, 9.11.2020

          • Oznam

          • Oznamujeme Vám, že sa naša škola zapojila do celoslovenskej súťaže s názvom O2 Športová akadémia Mateja Tótha, ktorej cieľom je poskytnúť deťom všeobecný a športový základ a zároveň ich motivovať k pohybu.

            Hlasovať za našu školu môžete opakovane každý deň na nižšie uvedenom odkaze. Každá škola, ktorá vyhrá tento projekt, získa odborné vedenie 20 člennej skupiny žiakov na celý rok.

            Ďakujeme za Vaše hlasy.

          • Oznam školskej jedálne

          • Vážení rodičia,

            upozorňujeme Vás, že od 1. 6. 2020 prišlo k zmene platby stravného. Nie je možné vyberať stravné v hotovosti, ale môžete ho realizovať platbou na účet, vkladom na účet alebo internetbankingom.

            Číslo účtu ŠJ Báb:  SK71 5600 0000 0008 5592 7004

            Ďakujeme zs pochopenie.

            Gabriela Opoldová, vedúca ŠJ Báb

          • Organizácia vyučovania od 1. 10. 2020

            • Od 1.10.2020 sa opatrením sprísňuje povinnosť nosiť rúška aj v exteriéroch.
            • Nosenie rúšok v triedach pre žiakov prvého stupňa základných škôl v interiéri školy v rámci výchovnovzdelávacieho procesu je naďalej odporúčané.
            • Telesná a hudobná výchova sa nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia, bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy, odporúča realizovať len teoretickou formou.
            • Ostatné doterajšie pokyny zostávajú nezmenené.
          • Dôležitý oznam rodičom

          • Vážení rodičia,

            na základe dnešného rozhodnutia Regionálneho úradu v Banskej Bystrici sa, žiaľ, škola v prírode neuskutoční. Vyučovanie bude prebiehať v nezmenenej forme podľa rozvrhu hodín.

            Ďakujeme za pochopenie

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v súčasnosti čelí naša krajina, ale aj zvyšok sveta šíriacemu sa ochoreniu Covid – 19. V tejto nepriaznivej situácii pristúpila vláda Slovenskej republiky k zavedeniu viacerých operatívnych protiepidemických opatrení. Z dôvodu lepšieho zvládnutia pandemickej situácie sa regionálne úrady verejného zdravotníctva obracajú so žiadosťou o pomoc na školy a školské zariadenia.  Z tohto dôvodu môžeme byť oslovený za účelom poskytnutia adekvátnej súčinnosti. Predmetom žiadosti o pomoc je vypracovanie zoznamu žiakov, ktorý obsahuje nasledujúce osobné údaje dotknutých osôb, ktorými sú žiaci, zákonní zástupcovia a ošetrujúci lekár žiaka.

            V prílohe je informovanie dotknutej osoby k uvedenej veci spracovania a poskytnutia osobných údajov regionálnemu úradu verejného zdravia.

            Prajeme Vám veľa zdravia a síl. Spoločne to zvládneme.

            Vedenie ZŠ Báb