• Angličtina 6. ročník

          • Žiaci šiesteho ročníka v pohodlí svojho domova vytvorili pekné postery na tému zaujímavosti sveta a svetové múzea. Prostredníctvom online hodiny prezentovali svoje diela a opísali, čo vytvorili a kde sa daná zaujímavosť nachádza. 

          • Oznam

          • V čase od 20.04.2020 do 23.04.2020 si budú môcť  žiaci podľa harmonogramu vyzdvihnúť svoje osobné veci z budovy školy za dôrazného dodržania hygienicko-epidemiologických opatrení.

             

            Harmonogram:

            Pondelok        od 8:00-do 11:30         žiaci 1. stupňa

            Utorok            od 8:00-do 10:30         žiaci 1. stupňa

            Streda            od 8:00-do 11:30         žiaci 2. stupňa

            Štvrtok           od 8:00-do 10:30         žiaci 2. stupňa

          • Postery - 5. a 8. ročník

          • Do galérie Postery - 5. a 8. ročník boli pridané fotografie.

            Žiakom piateho ročníka sa podarili urobiť pestrofarebné postery s námetom obchodného centra s rôznymi akrobatmi. Poster pekne popísali a následne počas online hodiny anglického jazyka vyučujúcej opísali, čo všetko sa nielen nachádza v blízkosti obchodného domu, ale aj to, čo akrobati robia a nachádza sa za obchodným domom.
            Žiaci ôsmeho ročníka v období domácej karantény zhotovili pestrofarebné letáky na tému Tahiti. Každým rokom na škole prebieha výučba zážitkovou formou na túto tému na hodinách anglického jazyka. Žiaľ tohto roku žiaci nemohli ochutnať exotický ovocný šalát, ale pekne informovali prostredníctvom svojich letákov v anglickom jazyku o rôznych letných rezortoch na tomto exotickom ostrove prostredníctvom online výučby.
             

            Žiakom piateho ročníka sa podarili urobiť pestrofarebné postery s námetom obchodného centra s rôznymi akrobatmi. Poster pekne popísali a následne počas online hodiny anglického jazyka vyučujúcej opísali, čo všetko sa nielen nachádza v blízkosti obchodného domu, ale aj to, čo akrobati robia a nachádza sa za obchodným domom.Žiaci ôsmeho ročníka v období domácej karantény zhotovili pestrofarebné letáky na tému Tahiti. Každým rokom na škole prebieha výučba zážitkovou formou na túto tému na hodinách anglického jazyka. Žiaľ tohto roku žiaci nemohli ochutnať exotický ovocný šalát, ale pekne informovali prostredníctvom svojich letákov v anglickom jazyku o rôznych letných rezortoch na tomto exotickom ostrove prostredníctvom online výučby.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Vyučovanie elektronickou formou nebude v čase

            od 9.4.2020  (štvrtok) do 14.4.2020 (utorok) prebiehať.

            Vážení rodičia,

            ďakujeme Vám, že v tomto náročnom období dohliadate na svoje deti, aby si svedomito plnili svoje školské povinnosti. Vzdelávanie v domácom prostredí prináša množstvo nových situácií, starostí a problémov, s ktorými sa musíme všetci popasovať. Oceňujeme Vašu ochotu, trpezlivosť a spoluprácu.  Ďakujeme!

             

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            želáme Vám príjemné prežitie veľkonočných sviatkov. Nech je pre Vás Veľká noc časom vzájomného porozumenia, lásky a pokoja!

             

            pedagogický kolektív

          • Anglický jazyk

          • Žiaci druhého stupňa na hodinách anglického jazyka (v pohodlí domova) vyrobili srdiečka nádeje a vylepili ich do okien svojich príbytkov. Odkazom našich žiakov je, že všetko bude v poriadku.

          • Prihlasovanie na stránku

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v prípade, že sa nemôžete prihlásiť na školskú stránku (zabudli alebo stratili ste heslo, prípadne nemáme Vašu e-mailovú adresu), napíšte mi e-mail a čo najskôr Vám zašlem prihlasovacie údaje.

            Administrátor

            Píšte na: mmacik1@gmail.com

          • Ponožková výzva

          • Do galérie Ponožková výzva boli pridané fotografie.

            Čo je Ponožková výzva?

            #PonozkovaVyzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.

            Naše deti sa zapojili do tejto výzvy a poslali svoje fotografie :)

             

          • Prerušenie vyučovania

          • Na základe rozhodnutia hlavného hygienika  a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 sa prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            • Žiaci budú dostávať pokyny a úlohy na samoštúdium prostredníctvom elektronickej komunikácie edupage.org
            • Vážení rodičia, prosíme Vás, dohliadnite na svoje deti, aby sa zdržiavali výhradne v domácom prostredí a zodpovedne si plnili zadané úlohy.

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

          • Dôležitý oznam o udelení riaditeľského voľna!

          • Riaditeľka Základnej školy, Báb  225, ako príslušný správny orgán podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o  výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa §3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách rozhodla takto:

            dňa 13. marca 2020 (piatok) udeľuje žiakom školy riaditeľské voľno

            Odôvodnenie:

            Voľno je poskytnuté žiakom školy z dôvodu opatrenia na zabránenie šírenia respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19.

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu opatrení MŠVVaŠSR proti šíreniu koronavírusu škola pristúpila k zrušeniu exkurzie do Ledníc. Zaplatenú sumu budeme vracať v plnej výške 28,-€.

          • OPATRENIA Z DÔVODU ZAMEDZENIA ŠÍRENIA KORONA VÍRUSU COVID-19

          • 1. Zákaz vstupu rodičov a cudzích osôb do budovy školy!

            2. Dezinfekcia všetkých priestorov školy.

            3. Zrušenie všetkých plánovaných akcií do odvolania.

            4. Dodržiavanie  nasledovných odporúčaní a usmernení MŠVVaŠSR:

            - pravidelne si umývať ruky mydlom a teplou vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,
            - nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,
            - pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,
            - vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť,
            - vyhýbať sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky,
            - zvážiť účasť na hromadných podujatiach, resp. oblastí s vysokou koncentráciou ľudí,
            - v prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí: ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,
            - v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,
            - v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe.

            Dôležité telefónne čísla:

            · Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682

            ·  Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915

            Usmernenia MŠVVaŠSR pre školy a školské zariadenia v súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19:

          • Oznam - Testovanie 9

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl pod názvom Testovanie 9–2020 sa v školskom roku 2019/2020 uskutoční 1. apríla 2020 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Náhradný termín testovania sa uskutoční 15. apríla 2020 (streda). Zúčastniť sa ho môžu iba žiaci, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť riadneho termínu.

            Cieľom testovania je získať prehľad o výkonoch žiakov na výstupe zo stupňa ISCED 2, porovnať ich výkony v testoch a poskytnúť školám spätnú väzbu a komplexnejší prehľad o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania. Výsledok žiaka slúži ako podklad pre prijímacie skúšky na stredné školy.

            Obsah testovania 9    

            • Testované predmety: štátny jazyk a matematika

            Začiatok testovania 9

            • Začiatok administrácie testov Testovanie 9 je 1. apríla (streda) o 8.00 h.
            • Žiaci musia byť v škole najmenej 15 minút pred začiatkom administrácie testovania.

            Povolené pomôcky

            • kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré alebo čierne guľôčkové pero.

            Zakázané pomôcky

            • mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

            Všetky podrobné  informácie nájdete  na www.nucem.sk