• ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2022-2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamuje Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2022-2023 sa uskutoční dňa 5. septembra 2022 v budove školy o 8:00 hod. bez prítomnosti zákonných zástupcov žiakov s výnimkou zákonných zástupcov žiakov 1. ročníka. Žiaci predkladajú pri prvom nástupe do školy písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (príloha č.1) prostredníctvom EDUPAGE alebo v písomnej forme.

            Organizácia výchovno- vzdelávacieho procesu :

            5. 9. 2022 : Slávnostné otvorenie školského roka od 8:00- do 9:00 hod.

            6. 9. 2022 - 7. 9. 2022: 1. roč. - 3 vyuč. hod., 2.-4. roč. - 4 vyuč. hod., 5.-9. roč.- 5 vyuč. hod.

            od 8. 9. 2022 - vyučovanie podľa rozvrhu

            ŠKD: prevádzka v školskom klube začína 6. 9. 2022 (utorok) do 16:15 hod.

            ŠJ: stravovanie zabezpečené od 6.9.2022 /záujem o stravovanie nahlásiť dňa 5.9.2022 triednym učiteľom/

            Domáce samotestovanie:

            Zákonní zástupcovia, ktorí prejavili záujem o domáce samotestovanie a neprebrali si Ag testy,  nech tak učinia v termíne do 9.9.2022 do 16:00 hod. Rodičia nie sú povinní vykazovať vykonanie antigénového samotestu.

            Opatrenia v školskom roku 2022/2023:

            Bezpríznakovosť:

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka (Príloha č.1).

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Prekrytie horných dýchacích ciest:

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty.

            Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty.

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.

            Pri absencii viac ako 5  po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí žiak predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            Ošetrovné člena rodiny (OČR)

            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Podrobné informácie sú uvedené v dokumente: Zelená otvoreným školám / viď. príloha /