• O2 Športová akadémia Mateja Tótha od februára na našej škole

          • Milí rodičia, priatelia školy! 

            S veľkou radosťou Vám oznamujeme, že aj vďaka Vám a Vašim hlasom sa nám podarilo získať prvé miesto v súťaži o O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha za Nitriansky kraj na celý rok zadarmo pre žiakov 1.stupňa.

            ĎAKUJEME za každý jeden hlas!

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Riaditeľka Základnej školy, Báb 225 oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

            udeľuje žiakom 1.-9. ročníka riaditeľské voľno

            dňa  18. novembra 2022 (piatok)

             

            Riaditeľské voľno sa udeľuje z prevádzkových dôvodov .

            Mgr. Henrieta Škodová, riaditeľka školy

             

          • O2 Športová akadémia Mateja Tótha

          • Naša základná škola Základná škola, Báb 225, 951 34 Báb je zapojená do celoslovenskej súťaže, v ktorej má šancu získať O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha na svojej pôde, a to na jeden školský rok zadarmo. Preto vás vyzývam, urobte dobrú vec a hlasujte za našu školu na stránke http://www.akademia.o2.sk. Čím viac sa nás zapojí a čím viac hlasov získame, tým väčšiu šancu má naša základná škola. Pomôžte našej škole získať O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha a hlasujte každý deň na stránke http://www.akademia.o2.sk. V mene žiakov našej školy vám ďakujeme.

          • Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice.

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc, ktorý pripadol na 24.10. sme v škole zorganizovali už tradičné podujatie s názvom Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice. Mnohí žiaci priniesli do školy pekné knihy, ktoré si potom odniesli iní žiaci domov na čítanie. Rovnako sa príjemne zabavili na stoličkovom tanci, ktorý sprevádzali literárne postavy. Výsledkom tohto neobyčajného dňa boli aj plagáty, prostredníctvom ktorých žiaci ukázali svoj vzťah ku knižnici a vytvorili naozaj originálne, vtipné verše a kresby.

          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že sa zmenil pôvodný marcový termín lyžiarskeho výcviku na februárový, t.j. lyžiarsky výcvik sa uskutoční 6. - 10. 2. 2023. Ostatné informácie ostávajú nezmenené.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záložka do knihy spája školy.

            Každoročne pripravujú naši žiaci záložky do knihy s rôznymi literárnymi postavami v rámci projektu ,, Záložka do knihy spája školy". Aj tento rok žiaci v spolupráci s učiteľmi vytvorili naozaj pekné záložky, ktoré posielame našej partnerskej škole v Bošanoch. Veríme, že sa žiakom budú naše záložky páčiť a rovnako sa tešíme na tie ich.

          • Jazykový deň

          • Dňa 26. 9. sa konal Európsky deň jazykov. Žiaci druhého stupňa usilovne pracovali a vytvorili pútavé postery na zadanú tému v anglickom a nemeckom jazyku. Pracovali v skupinách, vzájomne si pomáhali a podporovali sa. Na záver sa zapojili do vedomostného kvízu, kde si mohli otestovať  svoje vedomosti. 

          • Školská jedáleň

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na to, že škola plánuje prepojenie edupage so školskou jedálňou, prebiehajú na edupage-kontách v časti "platby" rôzne zmeny. Prosím, považujte tieto správy zatiaľ za bezpredmentné a nereagujte na ne.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • TSKR

          • Vážení rodičia,

            dňa 14. 9. 2022 sa uskutočnia triedne schôdze klubu rodičov (TSKR) o 16.30 hod. v budove ZŠ.

            Srdečne Vás pozývame.

          • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2022-2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamuje Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2022-2023 sa uskutoční dňa 5. septembra 2022 v budove školy o 8:00 hod. bez prítomnosti zákonných zástupcov žiakov s výnimkou zákonných zástupcov žiakov 1. ročníka. Žiaci predkladajú pri prvom nástupe do školy písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (príloha č.1) prostredníctvom EDUPAGE alebo v písomnej forme.

            Organizácia výchovno- vzdelávacieho procesu :

            5. 9. 2022 : Slávnostné otvorenie školského roka od 8:00- do 9:00 hod.

            6. 9. 2022 - 7. 9. 2022: 1. roč. - 3 vyuč. hod., 2.-4. roč. - 4 vyuč. hod., 5.-9. roč.- 5 vyuč. hod.

            od 8. 9. 2022 - vyučovanie podľa rozvrhu

            ŠKD: prevádzka v školskom klube začína 6. 9. 2022 (utorok) do 16:15 hod.

            ŠJ: stravovanie zabezpečené od 6.9.2022 /záujem o stravovanie nahlásiť dňa 5.9.2022 triednym učiteľom/

            Domáce samotestovanie:

            Zákonní zástupcovia, ktorí prejavili záujem o domáce samotestovanie a neprebrali si Ag testy,  nech tak učinia v termíne do 9.9.2022 do 16:00 hod. Rodičia nie sú povinní vykazovať vykonanie antigénového samotestu.

            Opatrenia v školskom roku 2022/2023:

            Bezpríznakovosť:

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka (Príloha č.1).

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Prekrytie horných dýchacích ciest:

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty.

            Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty.

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.

            Pri absencii viac ako 5  po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí žiak predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            Ošetrovné člena rodiny (OČR)

            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Podrobné informácie sú uvedené v dokumente: Zelená otvoreným školám / viď. príloha /