• Geografická olympiáda

          • Dňa 24.11. prebehlo dištančnou formou školské kolo olympiády z geografie pre 8. ročník. Nela Moravčíková, Jana Lešková a Tadeáš Kemláge sa stali úspešnými riešiteľmi. Všetci traja postupujú do postupového kola, ak sa bude realizovať dištančnou formou. Ak bude prezenčne, tak komisia rozhodne o postupujúcom. Úspešným riešiteľom gratulujeme.

          • Oznam

          •  

            Vianočné prázdniny

            Na základe rozhodnutia číslo: 2020/21911:1-A1810  Ministra školstva, vedy, výskumu a športu sa  vianočné      prázdniny vo všetkých školách v školskom roku 2021/2022 uskutočnia                                                    v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022.

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamuje Vám, že od pondelka 29.11.2021 platí z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva a zverejnenia nového rozhodnutia ministra aktualizovaný ŠKOLSKÝ SEMAFOR.        

            ZMENY:

            ŠKD

             

            • Z dôvodu zákazu premiešavania tried a skupín sa upravuje prevádzka ŠKD na 4 skupiny. So súhlasom zriaďovateľa a z personálnych a organizačných dôvodov  bude od 29.11.2021 prevádzka ŠKD do 14:30. hod.

            Domáce samotestovanie

            • Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.
            • Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu triednemu učiteľovi   za každý týždeň – buď prostredníctvom EDUPAGE, e-mailu alebo smsky, v krajných prípadoch, písomným potvrdením.

            Bezpríznakovosť

            Prekrytie horných dýchacích ciest

            • Žiak musí mať prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, pokiaľ sa naňho nevzťahuje výnimka. /vyhláška č.262/

            Základné prevádzkové pokyny

            • Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.
            • Ak sa žiak nezúčastní vzdelávania z akýchkoľvek dôvodov, napr. aj z obavy z ochorenia, v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť; ak to prevádzkové podmienky umožňujú, riaditelia škôl zabezpečia pre takýchto žiakov dištančné vzdelávanie.

            Stravovanie žiakov

            • Stravovanie žiakov sa uskutoční bez premiešavania žiakov, tried a skupín
            • Je vytvorená zonácia priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.

             

             

          • Oznam

          • OPATRENIA PLATNÉ OD 25.11.2021


            Vláda  schválila lockdown. https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2021/11/24_11_021_final.pdf

            V súvislosti s prevádzkou škôl a školských zariadení sa s účinnosťou od 25.11.2021 zavádzajú nasledovné zmeny:

            🔸 povinnosť nosenia rúšok pre žiakov v školách s výnimkou detí v materských školách,

            🔸 výnimka z nosenia rúšok platí tiež pre deti a žiakov s poruchami autistického spektra, žiakov so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím a pedagogických a odborných zamestnancov pri výchove a vzdelávaní týchto žiakov (vyhláška 262);

            🔸 zákaz vychádzania sa nevzťahuje na sprevádzanie dieťaťa a žiaka do školy a školského zariadenia,

            🔸 taktiež sa nevzťahuje na zamestnancov škôl a školských zariadení, ktorí sa môžu pri dochádzke do zamestnania preukázať potvrdením, ktoré bolo doplnené do Školského semaforu: Potvrdenie o zamestnaní

          • PREBERANIE ANTIGÉNOVÝCH SAMOTESTOV 4. kolo

          • Vážení rodičia,

            oznamujem Vám, že si môžete prevziať ďalšie antigénové samotesty  v počte 5 ks  pre svoje deti od 16.11.2021 do 19.11.2021 v čase od 13:00  hod. do 16:30 hod. v  budove Základnej školy, Báb 225.

          • PREBERANIE ANTIGÉNOVÝCH SAMOTESTOV 3. kolo

          • Vážení rodičia,

             

            oznamujem Vám, že si môžete prevziať ďalšie antigénové samotesty  v počte 5 ks  pre svoje deti od 3.11.2021 do 5.11.2021 v čase od 13:00  hod. do 16:30 hod. v  budove Základnej školy, Báb 225.

             

            ŠKOLSKÝ SEMAFOR

            (aktualizácia k 28.10.2021)

            Žiaci z triedy, v ktorej žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, naďalej chodia do školy, pokým nie je pozitívny výsledok žiaka potvrdený PCR testom alebo Ag testom, ktorý je vykonaný v mobilnom odberovom mieste, kde testovaný žiak dostane potvrdenie o výsledku. V prípade, že žiak bude mať potvrdený pozitívny výsledok PCR testom alebo Ag testom, ktorý bol vykonaný v mobilnom odberovom mieste, idú žiaci triedy a zamestnanci, ktorí boli v úzkom kontakte s pozitívnym žiakom počas obdobia 2 dní pred jeho testovaním Ag samotestom do karantény (okrem ch, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Každý pozitívny výsledok testu rodič je povinný bezodkladne oznámiť škole a o tejto skutočnosti  informovať aj všeobecného lekára pre deti a dorast.


             

            BEZPRÍZNAKOVOSŤ

            Naďalej platí:

            Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka . Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára.

          • Návšteva knižnice v Nitre

          •  

            Dňa 13. septembra sa druháci a štvrtáci vybrali pozrieť ako to vyzerá v knižnici v našom krajskom meste. Na detskom oddelení ich privítala pani knihovníčka Janka. V rámci informačnej výchovy sa rozprávali o poslaní knižnice, o tom ako vznikne kniha, ako sa stať čitateľom, na čo slúži čitateľský preukaz, ako sa správať v knižnici či ako sa orientovať vo fonde.

            Svoje poznatky si overili aj v malom vedomostnom kvíze.

            Vo Vševedkovi zase plnili rôzne úlohy, lúštili zašifrované správy, hľadali odpovede v knihách.

            Na záver informačnej výchovy si na tvorivých dielňach vyrobili podľa knihy Šikovníček vlastný vodný svet bez odpadkov. Knihu však bolo potrebné najskôr nájsť podľa indícií, odhaliť kód knihy a až potom tvoriť!

            Bolo to poučné, zábavné i tvorivé, knihy a čítanie je super :)

          • Všetkovedko

          • Vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO pre žiakov 2.,3. a 4.ročníka!

            Ako hovoríme mláďatku ovečky? Čo sa stane, keď ťa “kopne múza”? Ako vyzerá gejzír? V ktorej rozprávke hlavná hrdinka zahryzne do jablka a zaspí?

            Myslíte, že Vaše dieťa vie odpovede na podobné otázky? Tak neváhajte!V súťaži VŠETKOVEDKO môže ukázať, čo všetko už vie o svete. Mnoho sa pritom naučí a možno získa aj titul NAJMÚDREJŠIEHO MEDZI NAJBYSTREJŠÍMI. A čo je veľmi dôležité, získa dôležitú zručnosť – vedieť v správnej chvíli podať čo najlepší výkon. To sa mu veľmi zíde napr. pri Testovaní 5 či pri prijímacích pohovoroch.

            Každý súťažiaci dostane pekný diplom. Ak sa zaradí vo svojej kategórii medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov, získa titul a diplom VŠETKOVEDKO a peknú cenu. Ostatní získajú titul a diplom VŠETKOVEDKOVHO UČŇA a malú spomienku na súťaž.

            Prihlásiť sa treba do 25. októbra 2021 u pani učiteľky Meskovej.Štartovné je 5 €.

            https://vsetkovedko.sk/pravidla/

          • PREKRYTIE HORNÝCH DÝCHACÍCH CIEST OD 4.10.2021

          • Žiaci na základných školách nebudú musieť od pondelka 4.10.2021 nosiť rúška počas vyučovania v triedach. Vyplýva to z vyhlášky č. 250/2011 Úradu verejného zdravotníctva. Nosenie rúšok je aj naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu (napr. chodba, šatne, toalety). ÚVZ nosenie rúška u detí aj naďalej odporúča a považuje ho za účinnú súčasť prevencie proti koronavírusu, ako aj ďalším respiračným ochoreniam.

          • Európsky deň jazykov

          • V piatok 24.9.2021 sa na škole realizovala bloková výučba pod názvom EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV. Žiaci druhého stupňa pracovali rozdelení v skupinách a tak spoločnými silami pod vedením kvalifikovaných pedagógov vytvorili tvorivým prístupom pútavé postery. Žiaci pracovali počas výučby so slovníkmi, atlasmi a tak si prehlbovali nielen jazykové schopnosti, ale osvojovali si aj geografické znalosti.

          • PREBERANIE ANTIGÉNOVÝCH SAMOTESTOV 2. kolo

          • Vážení rodičia,

             

            oznamujem Vám, že si zákonní zástupcovia, ktorí nahlásili záujem, môžu prevziať antigénové samotesty /5 ks / pre svoje deti od 28.09.2021 do 29.09.2021 v čase od 13:00  hod. do 16:30 hod. v  budove Základnej školy, Báb 225.

             

            Na základe upozornenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Vám pripomíname:

             

            Rodičia žiakov, ktorí obdržia antigénové samotesty na domáce použitie, informujú školy o pravidelnom vykonávaní samotestovania. Tento záväzok na seba rodičia preberajú podpisom preberacieho protokolu pri preberaní samotestov. Zaväzujú sa tým, že samotestovanie budú dobrovoľne vykonávať (ideálne pravidelne) a o každom vykonaní samotestovania budú pravidelne informovať školu.

          • PREBERANIE ANTIGÉNOVÝCH SAMOTESTOV

          • Vážení rodičia,

             

            oznamujem Vám, že si zákonní zástupcovia, ktorí nahlásili záujem, môžu prevziať antigénové samotesty pre svoje deti od 7.09.2021 do 10.09.2021 v čase od 13:00  hod. do 16:30 hod. v  budove Základnej školy, Báb 225.

             

            Dôležité upozornenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu:

             

            Preberajúci (zákonný zástupca žiaka ) preberá antigénové testy na domáce samotestovanie. Testovanie sa odporúča realizovať v súlade so ŠKOLSKÝM SEMAFOROM dvakrát týždenne, t.j. v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy a kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia COVID-19.

            Vykonanie samotestu bude zákonný zástupca  nahlasovať triednemu učiteľovi do piatka do 13:00 hod. za každý týždeň – buď prostredníctvom EDUPAGE, e-mailu alebo smsky, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Zákonný zástupca nahlasuje iba samotestovanie. V prípade, že sa v týždni žiak neotestuje, zákonný zástupca túto skutočnosť nenahlasuje.  Škola každý pondelok hlási MŠVVaŠ SR počet samotestovaných žiakov za predchádzajúci týždeň.

             Zákonný zástupca škole potvrdzuje vykonanie poskytnutého testu, výsledok testu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny a zostáva doma.

            Na základe pokynov distribuujeme zákonným zástupcom v tejto fáze len 5 ks samotestov na žiaka:

            Obsah preberacieho balíčka:

            ·         5 kusov skúmaviek s roztokom,

            ·         5 kusov vrchnákov s kvapkadlom,

            ·         5 kusov testovacích platničiek,

            ·         5 kusov sterilných tvrdých odberových tyčiniek (Model No: 93050) na výter z prednej  časti nosa tzv. nazálny výter (určená na samotestovanie)

            ·         návod na samotestovanie

          • Začiatok školského roka 2021-2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamuje Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2021-2022 sa uskutoční dňa 2. septembra 2021 v budove školy o 8:00 hod. bez prítomnosti zákonných zástupcov žiakov s výnimkou zákonných zástupcov žiakov 1. ročníka po predložení písomného vyhlásenia návštevníka o bezpríznakovosti (príloha č.1a).

            Organizácia výchovno- vzdelávacieho procesu :

            2. 9. 2021 : Slávnostné otvorenie školského roka od 8:00- do 9:00 hod.

            3. 9. 2021 - 7. 9. 2021: 1. roč. - 3 vyuč. hod., 2.-4. roč. - 4 vyuč. hod., 5.-9. roč.- 5 vyuč. hod.

            od 8. 9. 2021 - vyučovanie podľa rozvrhu

            ŠKD: prevádzka v školskom klube začína 3. 9. 2021 (piatok) do 16:15 hod.

            Domáce samotestovanie:

            Po doručení dodávky  samotestov pre žiakov našej školy, o ktoré zákonní zástupcovia prejavili záujem, Vás budeme včas informovať o spôsobe ich prevzatia.

             

            Opatrenia školského semaforu 2021/2022:

            Základné prevádzkové pokyny:

             

            Bezpríznakovosť:

            Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č. 1). Žiak s príznakmi musí zostať doma. Pokiaľ rodič nevie vylúčiť príznaky, kontaktuje detského lekára.

             

            V zelených okresoch rodič „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ predkladá dobrovoľne na základe odporúčania ministerstva v záujme ochrany zdravia na škole, v ostatných okresoch mu táto povinnosť vyplýva z COVID Automatu. Rodič, ktorý nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ v čase, keď sa škola nachádzala v zelenom okrese, je povinný ho predložiť pri prepnutí okresu do oranžovej farby.

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je možný len s výnimkou, potvrdenou riaditeľom školy a „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ danej osoby (Príloha č. 1).

             

            Ranný filter:

            Pre zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov bude ráno pri vstupe žiakov do školy vykonávaný ranný filter.

            Opatrenia založené na princípe ROR - Rúško, Odstup, Ruky budú dodržiavané. Dezinfekcia je zabezpečená pri vstupe do školy.

             

            Prekrytie horných dýchacích ciest:

            Žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom alebo inou ochrannou pomôckou počas celého vyučovania podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_rok_2021/vyhlaska_237.pdf

             

            Prerušenie vyučovania v triedach:

            Podľa nového COVID Automatu budú školy otvorené vo všetkých farbách okresov.

            Na rozdiel od minulého školského roka sa bude prerušovať vyučovanie len v jednotlivých triedach, nie v celej škole.

            Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy do 14-dňovej karantény (okrem tých, ktorí si uplatňujú výnimku z karantény). Pokiaľ bude v triede 100% žiakov, ktorí majú výnimku z karantény (sú zaočkovaní alebo prekonali COVID-19), v tejto triede nedôjde k prerušeniu vyučovania.

            Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní. Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u rodiča nepotvrdí ochorenie COVID-19.

            Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.

             

            Výnimky z karantény:

            Výnimku z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v triede si môžu uplatniť:

            • žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní (na základe výsledku PCR testu, Ag testu, testu na protilátky),

            • plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19. Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením „Oznámenie o výnimke z karantény“ (Príloha č.2).

             

             Ospravedlnenie dochádzky:

            Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od detského lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť na vyučovaní, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania, prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.

             

            OČR:

            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR) ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia detského lekára. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

             

            Stravovanie:

            Stravovanie v školskej jedálni bude plnohodnotne zabezpečené od 3. 9. 2021 na základe predloženia zápisného lístka. Je vykonaná zonácia priestorov jedálne podľa tried, aby sa skupiny nepremiešavali. Hygienické pravidlá budú dodržiavané zvýšenou mierou. Žiak, ktorý má záujem o stravovanie v školskej jedálni vyplní a prinesie zápisný lístok na začiatku školského roka.

            Povinnosti rodiča:

            1. Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a pri odchode žiaka zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami alebo jej stanovenými ekvivalentami v súlade s aktuálne platnými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR).

            2. Rodič zabezpečí pre žiaka každý deň minimálne dve rúška (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

            3. Rodič dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky na školský rok 2021/2022, a rešpektuje opatrenia na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov (§152 ods. c) zákona č. 245/2008 Z.z.).

            4. Rodič predkladá pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (Príloha č.1). V zelených okresoch na základe odporúčania ministerstva, v ostatných okresoch na základe povinnosti vyplývajúcej z COVID Automat. Rodič, ktorý nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka v čase, keď sa škola nachádzala v zelenom okrese, je povinný ho predložiť pri prepnutí okresu do oranžovej farby. V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ sa žiak považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Pokiaľ žiak prišiel do školy v sprievode rodiča, nebude mu umožnený vstup do školy a odchádza s rodičom domov. Ak neprišiel žiak v sprievode rodiča, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča. Ak si žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má 3 možnosti: odoslať ho škole prostredníctvom ASC agendy (EDUPAGE) alebo e-školy, poslať scan „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti“ e-mailom, alebo kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            5. Rodič môže svojim rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie o chorobe“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť, ktorá môže mať za následok zhoršenú známku zo správania prípadne nutnosť vykonať komisionálne skúšky.

            6. V prípade, že je u žiaka podozrenie na COVID-19 (bol v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli prijať sprísnené hygienicko-epidemiologické opatrenia (častejšie vetranie a dezinfekcia, častejšia kontrola dodržiavania protiepidemických opatrení zo strany žiakov, minimalizovanie premiešavania žiakov z triedy s ostatnými triedami, atď.). Povinnosťou rodiča je aj bezodkladne nahlásenie karantény škole, ak bola žiakovi nariadená všeobecným lekárom pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Za týchto podmienok nemôže žiak navštevovať školu.

            7. V prípade, že je u žiaka potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa alebo riaditeľa školy, aby mohli byť obratom identifikované úzke kontakty žiaka za 2 dni pred jeho testovaním.

            Odporúčania pre rodiča:

            Odporúčame rodičom predložiť škole „Oznámenie o výnimke z karantény“ (Príloha č.2).

             

          • Zisťovanie záujmu o domáce samotesty

          • Milí rodičia a žiaci,

            ministerstvo školstva poskytuje v školskom roku 2021/2022 možnosť využívať  samotestovanie žiakov antigénovými testami v domácom prostredí pre všetkých žiakov, ktorí prejavia záujem (platí aj pre zaočkovaných žiakov, aj pre tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19).

            Testovanie je dobrovoľné a bezplatné.

            Každý rodič, ktorí prejaví záujem o Ag samotesty pre svoje dieťa, dostane sadu 25ks testov.

            Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho samotestovania svojho dieťaťa, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Je potrebné nahlásiť aj negatívne stanovisko.

            Záujem / nezáujem prosíme nahlásiť do 25.08.2021 do 10:00 hod.